Боб Сагет е бил позитивен за COVID-19, в кръвта му са открити антидепресанти

Семейството на комика заведе дело за спиране на разпространението на записи, свързани със смъртта му

Лора Костова 16 февруари 2022 в 17:25 11611 0

Снимка Getty Images

Починалият при неясни обстоятелства американски комик Боб Сагет е бил позитивен за коронавирус, в кръвта му са открити следи от антидепресанти, показа доклада от аутопсията на популярния водещ, съобщи NBC News.

В изтекла от документа информация се посочва, че Сагет е имал увеличено сърце, 95% блокирано от едната страна. В кръвта му е имало остатъци от клоназепам/клонопин - който се приема за припадъци, панически разстройства и тревожност, както и антидепресантът Trazodone. Актьорът е дал положителна проба за COVID-19, установи медицинският съд, потвърждавайки по-ранно семейно изявление. Но този факт не е свързан със смъртта му.

Семейството на Сагет е завело дело за забрана за разпространение на записи, свързани с разследването на смъртта му във Флорида.

Вдовицата на Сагет, Кели Ризо и трите му дъщери - Обри, Лара и Дженифър, са отправили съдебен иск във вторник срещу шерифа на окръг Ориндж Джон Мина и офиса на окръжния съдебен лекар.

И двете агенции са ангажирани с разследването на смъртта на Сагет, след като 65-годишният комик беше намерен мъртъв на 9 януари в хотелската си стая в Риц-Карлтън Орландо във Флорида.

Аутопсията на Боб Сагет разкри, че той е получил множество фрактури на главата.

Делото, заведено в окръг Ориндж, Флорида, има за цел да запази някои записи от разследването на смъртта, включително снимки, видеозаписи, аудио и информация за аутопсията. Като причина се изтъква фактът, че те са поверителни и не бива да бъдат публично разкрити, защото представят Сагет в неприятна светлина.

„Според информацията, някои от тези записи изобразяват графично г-н Сагет, неговото подобие или черти, или части от него и са направени от ответниците по време на разследванията“, се посочва в иска.

Казва се още, че семейството ще „понесе непоправими вреди под формата на изключителна психическа болка, мъка и емоционален стрес“, ако записите бъдат публикувани публично.

В иска се посочва, че някои медии са подали или планират да подадат искания за публичност на документите по случая, но „нито един законен обществен интерес няма да бъде обслужен от оповестяването или разпространението на записите сред обществеността“. Семейството държи на временна забрана до произнасяне на съда по делото.

В отговор шерифът на окръг Ориндж публикува изявление:

„Ние сме съпричастни към притесненията на семейството за правото на поверителност, но всичко трябва да е в съответствие с нашия ангажимент за прозрачност, спазване на закона и правото на обществеността да бъде информирана“, се казва в него.

Окръжният съдебен лекар - Джошуа Стефани, също е бил потърсен за коментар и е определил смъртта на Сагет като злополука.

„Най-вероятно починалият е претърпял падане назад, вследствие на което е получил травма на тила“, коментира той.

Семейство Сагет също заяви в свое изявление, че разследващите са заключили, че смъртта е настъпила при инцидент. Боб Сагет е ударил случайно задната част на главата си в нещо и е напълно изключена употребата на наркотици или алкохол.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!