Ски легендата Марк Жирардели иска среща с Бойко Борисов

Австриецът търси решение по казуса с втората кабина на Банско

OFFNews 15 декември 2018 в 16:40 4293 1

Снимка Facebook: Bansko Winter Resort

Петкратният носител на Световната купа в ските и посланик на Банско по света Марк Жирардели иска среща с министър-председателя Бойко Борисов и ресорните министерства за решаване казуса с втората кабина на Банско. Това стана ясно по време на откриването на новия зимен сезон в ски курорт номер 1.

"И в навечерието на новия сезон много мои приятели от чужбина не спират да ме питат, защо все още в Банско няма втора кабина.

Мисля, че е дошло време за по-решителни действия, защото в противен случай туристите от цял свят, които идват в Банско ще видят, че не искате да развивате курорта и ще сменят дестинацията.

Време е за среща с премиера Борисов и министрите, които са отговорни за решението на въпроса с втората кабина и за бъдещето на Банско", каза Жирардели.

Днес с масово спускане на децата-надежди бе тържествено открит ски-сезон 2018-2019 година. За официалното откриване заради здравословни проблеми австриецът Патрик Ортлиб не присъства. Късно снощи той е предупредил домакините, че няма да е сред официалните гости на събитието и е отложил визитата си в Банско.

Част от късметлиите, които се включиха в празненствата за откриване на зимния сезон, спечелиха награди. 100 от участниците си тръгнаха със златни изделия. Най-големият щастливец пък успя да отрие в сандък, заровен под снега на Бъндеришка поляна, ключовете за нов автомобил.

Участниците в игрите се състезаваха още за спа почивки, уикенди за двама, златните артикули, мобилни устройства и други изненади, подготвени от организаторите.

Отборите на Марк Жирардели и на българската ски легенда Мария Киркова се надпреварваха по пистите на курорта, а най-бързият състезател спечели безплатна сезонна ски карта. Публиката весели младага певица Гери Никол и балет Нова. Водещ на събитието бе Деан Славчев-Део, а за доброто музикално настроени на гостите се грижи DJ Sprite.

Партито за откриване на сезона след това се пренесе в центъра на Банско и продължи с музика, танци и вкусните гозби на Ути Бъчваров. Само преди дни родният зимен курорт получи и признание от Академията на световните ски награди в Кицбюел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7568

1

Tabadatko

15.12 2018 в 18:53

Жалка работа. Вече и чужденци вербуват за "каузата". Ще си избият парите за услугата през продадените апартаменти.

Цеко има голямо желание, да направи Банско толкова "хубав", колкото е и БГ черноморието.

https://www.mediapool.bg/kartblansh-za-nov-lift-na-bansko-sreshtu-dvoina-kontsesionna-taksa-news272042.html