Кметът на Карнобат: Скъпи ученици, от утре сте в грипна ваканция

OFFNews 21 януари 2020 в 09:01 4471 0

Снимка Фейсбук

Кметът на Карнобат Георги Димитров обяви във фейсбук тридневна грипна ваканция. Градоначалникът избра нетрадиционна форма, за да съобщи радостната вест на местните учащи като публикува пост в социалните мрежи:

"Скъпи ученици, тъй като имам сериозни основания, а и желая да не боледувате ви информирам, че от утре сте в грипна ваканция. Обявявам за неучебни дните - 21, 22 и 23 януари (вторник, сряда и четвъртък). Молбата ми е да си стоите у дома на топло, да не се събирате на обществени места - с приятели и съученици, за да ограничим разпространението на грипния вирус."

В заповедта си Димитров разпорежда да се ограничат всякакви мероприятия, които биха създали струпване на повече хора, за да не се разпространява вирусът.

Вчера грипна епидемия беше обявена в Дупница и Сепарева баня, където учебните занятия също са преустановени до 28 януари. Седмичната заболеваемост в Дупница е 242, а в Сепарева баня 263 на хиляда души, съобщиха от местната здравна инспекция.

Преустановяват се консултациите на бременни жени и кърмачета, извършването на профилактични прегледи, имунизациите, плановите операции и свижданията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!