Крушите пазят сърцето и повишават имунитета

OFFNews 29 август 2022 в 10:51 4487 1

круша

Снимка Pixabay

Плодът е богат на калий, мед, фосфор, витамин С и Д

Освен вкусни, крушите са и много полезни за здравето. Доказано е, че имат протективна функция за сърцето и повишават имунитета, пише онлайн изданието "Eathwell", цитирано от БГНЕС.

Плодът е пълен с минерали като калий, мед, фосфор, калций, магнезий, желязо и множество микроелементи. Крушите са богати също на витамини, К, А и С, както и повечето витамини в група В и Д.

Кои са другите ползи?

Крушата съдържа фибри, което подобрява храносмилателната система. Намалява вероятността за запек и диария. Благодарение на фибрите крушата е без свободни радикали, което намалява вероятността от различни заболявания.

Сърдечните заболявания са една от най-честите причини за смърт в света. Крушите са добър източник на калий, чийто положителен ефект върху сърцето е доказан. Калият помага за понижаване на кръвното налягане, което улеснява цялата сърдечносъдова система и предотвратява образуването на кръвни съсиреци и риска от сърдечен удар.

Смята се, че крушите помагат за понижаване на кръвното налягане и холестерола, а приемането на фибри намалява риска от развитие на сърдечни заболявания.

Поради високото съдържание на витамин С, консумацията на круши подпомага укрепването на имунната система. Витамин С стимулира образуването и активността на белите кръвни телца. В допълнение, крушите са полезни при настинки и други проблеми, свързани с отслабената имунна система.

Ролите на витамин С за нашето тяло, са много разнообразни. Една от тях е участието в регенерацията на тъканите и клетките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!