Световна шампионка по плуване обяви, че е неизлечимо болна

ОFFNews 01 август 2017 в 14:12 4509 0

Световната шампионка по плуване Наджа Хигл разтресе родната й Сърбия, а и не само, с признанието, че е неизлечимо болна. 30-годишната дама страда от улцерозен колит. Това е автоимунна болест на дебелото черво. Лек няма, но хапчета и правилен начин на живот могат да забавят развитието ѝ.

Наджа, която спечели сензационна на 200 метра бруст на Световното първенство в Рим през 2009 година, сама разкри за нещастието в личния си блог.

Сръбкинята страдала от проблеми с корема и постъпила на лечение в белградска болница. Куп изследвания така и не открили проблема. Накрая обаче докторите стигнали до тежката диагноза.

"Отначало бях парализирана, уплашена. Но после реших да се боря до край! Започвам лечение, дано всичко мине добре. Имам две много сериозни причини да го направя. Това са моите две малки деца, които искам да видя как растат. Нищо повече", написа Наджа.

Лекарите така и не намират обяснение за причините, които водят до нелечимия колит. Самата Наджа също няма отговор. "От 6-годишна нямам нито една болест, а преди това съм изкарала обичайните за деца. От 6-годишна плувам активно.

Водя изключително здравословен живот. Когато трябваше да оперирам крака заради спортна травма, отворих здравния картон и той беше абсолютно празен", добави Наджа Хигл.

Тя е първата дама на Сърбия със световна титла по плуването. Още държи рекордите на 100 и на 200 метра бруст на западната ни съседка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови