Над 200 състезатели от 12 държави се чакат на турнир по скокове във вода

OFFNEWS 17 юли 2019 в 07:47 3278 0

Над 200 състезатели от 12 държави от общо 3 континента, ще вземат участие в 10-ия международен турнир по скокове във вода „Купа София“, който ще се от 23 до 26 юли на открит басейн „Диана”.

Турнирът е част от програмата на Столична община за Развитие на Детско – юношеския спорт. Главен организатор на турнира е „Клуб плувни спортове Витоша“, начело с президента на клуба Георги Чобанов, който организира и друг голям международен турнир у нас – но по плувне „Talent Cup“.

Очаква се състезатели от Русия и Украйна, които са едни от водещите в сили в този спорт в Европа, също да вземат участие. Отборът на Русия идва с 48 състезатели от 4 различни школи.

Изключително оспорвана ще бъде борба за отборната шампионска титла, тъй като участие в турнира ще вземата и два отбора от Великобритания, единият от които идва с пълен състав. Участие ще вземат и отбори от Казахстан и Египет.

По традиция участващите в това състезание от най-малките група – D (9-10 годишни) и C (11-12 годишни), имат традиция да реализират след това много добри резултати на Европейски и световни първенства за юноши и девойки.

В годините назад турнира „помни“ примери за медалисти от Световни и Европейски първенства, започнали международната си спортната си кариера именно от турнира „Купа София“.

Официалното откриването на турнира е на 23 юни в 15:30, а организаторите обещават много интересно състезание изпълнено с положителни емоции и изненади. Входът е свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови