Антъни Иванов счупи три национални рекорда на Световното в Китай

OFFNews 14 декември 2018 в 12:46 2777 0

Младият ни талант в плуванието Антъни Иванов нанесе поправки на три рекорда на България в 25-метров басейн на Световното първенство в Гуанджоу, Китай.

Българинът си върна най-доброто постижение на 50 метра бътерфлай, като записа време от 23.42 секунди, донесло му 30-о време в крайното класиране. Преди месец Иван Алмаджиев преплува дистанцията в Стара Загора за 23.81 секунди и за кратко време беше притежател на рекорда.

В предишните дни Иванов счупи рекордите на 100 метра и 200 метра бътерфлай, като във втората дисциплина стана осми в света. Самият той е повече от доволен от представянето си.

"Най-успешното световно в кариерата ми до момента приключи за мен след сериите на 50 м бътерфлай и щафетата 4х200 м. Мога спокойно да кажа, че изпълних целите, които си бях поставил и от 5 старта направих 6 рекорда за мъже (два с щафетата)!

Благодаря на момчетата за страхотните емоции! Можем и повече! Финала, за който успях да се класирам, беше със секунда по-силен от преди две години, което го прави още по-специално!

Времето ми 1.51.81 минути е първото ми плуване над 900 точки по ФИНА-915 (1000 точки е световен рекорд)!

Изпращам НАЙ-УСПЕШНАТА СИ ГОДИНА! Сега остава Държавния шампионат! Пожелавам на всички весели коледни и новогодишни празници! Бъдете здрави!", написа Иванов в профила си във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови