Властта започна хайка за шума по морето, глобява за финансова дисциплина

OFFNews Последна промяна на 12 август 2017 в 14:54 10879 0

Властта започна хайка за шума по морето, глобява за финансова дисциплина

Снимка rezervaciq.com

Екипи на МВР, данъчните, митниците и инспекцията по храните са започнали масови проверки на заведенията по черноморските курорти за спазване на "законовите изисквания в търговските обекти". 

От МВР съобщиха, че съвместните действия са в рамките на Междуведомствения координационен център, който включва екипи на служители от МВР, НАП, Агенция „Митници“, РИОКОС, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда. Проверките, за които преди това оповести вицепремиерът Валери Симеонов и ги нарече "война" срещу шума, са проведени на територията на Слънчев бряг.

В същото време са наложени наказания за незпазване на данъчното законодатество и за "нерегламентирани храни".

От МВР съобщават и за случая, при който в дискотека "Оксижен" беше арестуван дижей Станчо. Един от екипите извършил проверка в дискотека, нееднократно санкционирана за нарушаване на наредбите за нощната тишина. Оттам била иззета първоначално музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение. Иззет са мишпулт на дисководещия и му е съставен акт по Наредбата на общината. По-късно и вторият мишпулт – за нарушаване на полицейски разпореждания, съобщават от МВР и допълват, че са извършени и порверки на "финансовата дисциплина, на нерегламентирани храни, на изисквания за пожарната безопасност, на трудови договори и здравни книжки на персонала и други".

В случай, че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове, уточняват от МВР.

Втори съвместен екип е проверил увеселителни заведения, разположени по главната алея в комплекса. В едно от тях отново е констатирано нарушаване на нощната тишина – по надлежния ред е иззета апаратурата за озвучаване.

Проверките на Междуведомствения координационен център стартираха в началото на активния летен туристически сезон, като стремежът им е дисциплиниране на търговските обекти към спазване на законовите изисквания.

От тази година започна и затваряне на търговските обекти - нарушители от служителите на НАП при констатирано неиздаване на касови бележки.

Контролът се осъществява най–вече за нерегламентирано потребление на акцизни стоки - алкохол, цигари или горива - по този начин се увеличават приходите в държавния бюджет, уточняват от МВР.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови