Търсят се концесионери за плажовете "Добруджа - юг" и "Панорама-юг"

OFFNews 02 декември 2020 в 15:19 1710 0

Откриват се процедури за концесия за част от морските плажове "Добруджа - юг" и "Панорама- юг", съобщиха от правителствения пресцентър. 

Предлага се срокът на всяка от концесиите да е 15 години. Целта е обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Mинималното годишно концесионно възнаграждение за "Добруджа - юг", община Шабла е 6 498,87 лева без ДДС, а за "Панорама- юг", община Варна - 54 853,66 лева без ДДС.

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Двата плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови