CBS снима поредица за България

OFFNews 01 декември 2022 в 13:22 2505 0

Кадри от участието на министъра на туризма Илин Димитров във форума в Рияд

Снимка Министерство на туризма

Кадри от участието на министъра на туризма Илин Димитров (в средата) във форума в Рияд

Популярния телевизионен водещ от американската телевизия CBS Питър Грийнбърг ще снима телевизионна поредица, посветена на страната ни, с работното заглавие „Скритата България“ - "Hidden Bulgaria".

Новината съобщи министърът на туризма Илин Димитров след среща с водещия по време на Глобалната лидерска среща на върха на Световния съвет за пътуване и туризъм, която се провежда в Саудитска Арабия.

Министър Димитров се е срещнал и с Марк Кийм, заместник помощник-секретар по пътуване и туризъм на САЩ. Кийм е проявил интерес към денталния и приключенския туризъм. 

Било е обсъдено и предстоящо бизнес посещение на делегация от Саудитска Арабия у нас.

Министърът коментира, че в следващите години България трябва да инвестира значителен ресурс в кадрите в туризма. Те трябва да притежават отлични дигитални умения, за да отговорят на нуждите на потребителя. „Европа, която е водеща световна дестинация в туризма, обяви 2023 година като година на уменията. Ние ще работим съвместно с WTTC, със Световна организация по туризъм към ООН (СОТ), както и с много други глобални организации в посока развитието на успешни политики за подобряване на качеството на кадрите в сектора“, заяви Димитров.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата