70 таксита по морето с актове от Автомобилна администрация

OFFNews Последна промяна на 27 юли 2015 в 16:46 1456 0

70 таксита по Черноморието са санкционирани след акция на Автомобилна администрация. 

Извънредната акция е проведена по разпореждане на министър Ивайло Московски, поради зачестилите сигнали за злоупотреби при таксиметровите превози в районите на морските ни курорти. Проверките са проведени събота и неделя от 20:30 до 04:00 часа.

Акцията е проведена съвместно с МВР, инспектирани са 175 таксиметрови автомобили. Голяма част от констатираните нарушения са свързани с липсата на стикери с цените и извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровият апарат. При някои от спрените за проверка автомобили е установено, че се управляват от лица с отнета правоспособност, а други не са имали Удостоверение за водач на таксиметров автомобил и разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност, уточняват от министерството на транспорта.

Инспекторите са заловили и двама водачи представили фалшифицирани Удостоверения за водач на таксиметров автомобил. Лицата са предадени на органите на МВР и са стартирани досъдебни производства.

Другите често срещани нарушения са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка, изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление, не представяне на контролни талони, липса на допълнително оборудване, не попълнени реквизити в пътните листа, както и липсата на пътни листа.