Циципас срещу Монфис на 1/4-финал на Sofia Open

OFFNEWS 07 февруари 2019 в 22:23 1391 0

Гръцката сензация Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на турнира Sofia Open в “Арена Армеец”. Поставеният под номер 2 в основната схема Циципас победи със 7:6 (5), 6:4 германеца Ян-Ленард Щруф. Двубоят продължи час и половина.

За Циципас това бе първи мач след достигането до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия в края на миналия месец, когато загуби от Рафаел Надал.

Двубоят бе много равностоен и за целия мач имаше само един пробив, който дойде в петия гейм на втория сет. През останалото време двата играчи неизменно печелеха подаванията си. Съперник на Циципас в четвъртфиналите ще бъде французинът Гаел Монфис, който по-рано през деня победи в два сета Михаил Кукушкин от Казахстан. Срещата между Циципас и Монфис ще бъде последна на централния корт в петък.

"За първи път играя така, все едно съм у дома. Искам да поздравя хората, които ме подкрепяха през целия мач. Чувствах се уверен и се надявам, че ще продължа да показвам добра игра на публиката. Ян-Ленард Щруф показа много добра игра, но имах късмет в някои разигравания и това доста ми помогна да спечеля", каза след мача Циципас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!