Ролан Гарос сменя доставчика на топки

OFFNews 07 ноември 2019 в 14:52 2359 0

Снимка Facebook: Wilson Tennis

Шефовете на турнира от Големия шлем Ролан Гарос и компанията Babolat обявиха, че ще приключат своето партньорство от следващия сезон, съобщи Essentiallysports.com, цитиран от авторитетното издание "TennisKafe.com".

Така на надпреварата в Париж вече няма да се използват топки на базираната във Франция компания, а на Wilson. До 2011 година на Ролан Гарос се използваха топки с марка Dunlop, а оттогава насам официалните бяха на Babolat.

144-годишната компания създаде специална топка точно за Откритото първенство на Франция – с всички нужни изисквания за игра на клей от гледна точка на издръжливост и отскок.

Също така с нея спази стандартите, за да направи играта на червената настилка по-бърза и атрактивна. Според официалната статистика от сайта на Ролан Гарос, всяка година в надпреварата са използвани над 60 хиляди топки.

От 2020 година Wilson ще замени Babolat, но новото партньорство няма да бъде обявено до следващата година. Wilson е официалната топка и на друг турнир от Големия шлем - US Open.

Това няма да е единствената промяна в надпреварата догодина. През следващата година в действие ще влезе новият подвижен покрив на централния корт "Филип Шатрие".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови