Рафаел Надал спечели US Open за трети път

OFFNews 11 септември 2017 в 08:17 2409 0

Световният номер 1 Рафаел Надал стана за трети път в кариерата си победител в турнира от Големия шлем US Open.

Във финала в Ню Йорк тази нощ не срещна почти никаква съпротива от 203-сантиметровия южноафриканец Кевин Андерсън и постигна победа в три сета 6:3, 6:3, 6:4 за 2 часа и 27 минути.

Рафа игра на много високо ниво през целия двубой и не остави никакво съмнение в превъзходството си. Това беше пета титла за сезона за Надал, който вече има и 16 трофея от най-високото ниво - Големия шлем. Двубоят беше последен за чичото на Надал Тони като негов треньор в турнири от Шлема.

Статистиката от двубоя показва с езика на цифрите превъзходството на Надал. Той направи 30 печеливши удара и само 11 непредизвикани грешки срещу 40 на съперника му.

Испанецът не допусна грешка при излизанията си на мрежата, като те бяха успешни 16 пъти от 16 опита. Той бе уверен и при свой сервис, като нито веднъж в мача не бе изправен пред възможност за пробив.

"Това бяха две много специални седмици за мен. Невероятно е, че започнах годината с титла в Австралия, а сега спечелих и тук. Работих много след контузиите и съм щастлив, че отново играя тенис на най-високо ниво. Кевин е труден съперник, който притежава мощен сервис и силни удари от основната линия. Знаех, че трябва да влизам агресивно във всяко разиграване. На всяка ценя исках да затворя мача в три сета, защото в противен случай всичко можеше да се случи. За щастие, запазих концентрация. Стремях се да използвам добре сервиса си и постоянно сменях посоката, за да не позволя на Кевин да се нагоди", сподели Надал след триумфа.

С успеха в Ню Йорк той се утвърди на върха в ранглистата, като вече има 9465 точки. Втори е Роджър Федерер със 7505. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остана девети с 3575. Българинът отпадна още във втори кръг в Ню Йорк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!