Природните бедствия продължават да затрудняват организаторите в Мелбърн

OFFNews 23 януари 2020 в 10:48 2068 0

Снимка AFP / William WEST

Тазгодишното издание на турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия определено ще бъде запомнено с природните бедствия, които продължиха и по време на надпреварата.

Освен с мръсния въздух, организаторите трябваше да се справят и с кортовете в Мелбърн, които бяха с променен цвят, след като външните игрища бяха залети от дъжд и кал.

Случилото се наложи ново редуциране на програмата, така че да се играят само на трите закрити корта в комплекса, както се случи в първия ден на турнира.

Освен почистването на кафявите кортове, организаторите на първия турнир от Големия шлем може да имат нови проблеми с качеството на въздуха, защото се очаква той да достигне опасни нива на замърсяване отново.

Междувременно след няколко дни почивка, броят на избухналите и извън контрол пожари скочи отново в югоизточната част на Австралия.

Припомняме, че седмица преди началото на Australian Open Мелбърн оглави световната класация за най-мръсен въздух. Това предизвика и проблеми за тенисистите. 

Далила Якупович не можеше да диша свободно в своя мач от квалификациите, а вследствие от това получи и паник атака, като комбинацията доведе до отказването на тенисистката от турнира.

Впоследствие куп топ играчи се оплакаха от мръсния въздух. Младата звезда Стефанос Циципас сподели, че след тренировка се почувствал много зле. Това се е случило непосредсвено след пристигането му в Мелбърн.

Денис Шаповалов пък заплаши, че ще откаже да играе, ако условията продължават да не бъдат безопасни, независимо какво казват организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови