Мачовете на Григор Димитров от Вашингтон пряко в родния ефир

ОFFNews 01 август 2017 в 14:58 2850 0

Всички двубои на Григор Димитров на турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон ще бъдат предавани пряко в ефира на Mtel Sport 1. Съобщението направиха от самата медия.

Надпреварата в американската столица вече стартира, а първата ни ракета ще започне участието си на сингъл в сряда срещу победителя от двубоя между британеца Кайл Едмънд и Хьон Чун от Южна Корея.

Димитров е поставен под номер 4 в основната схема, като водач е австриецът Доминик Тийм, който е седми в ранглистата на ATP. Втори в схемата на турнира е японецът Кей Нишикори (номер 9 в света), а трети поставен е канадецът Милош Раонич (номер 10 в света).

Сред фаворитите в надпреварата се откроява и Александър Зверев, който се изкачи с три позиции до номер 8 в класацията на ATP и изхвърли нашето момче от десетката.

Миналата година Григор Димиторв загуби във втория кръг от Даниел Евънс, а най-доброто му представяне във Вашингтон е от 2013 г., когато губи на четвъртфиналите от германеца Томи Хаас след два тайбрека.

Първите мачове започват всеки ден от 23:00 часа, а последните около 3:00 часа сутринта на следващия. Турнирът продължава от 31 юли до 6 август, а наградният фонд е малко над 1 милион долара.

"Предполагам всички очакват да кажа, че винаги е различно, когато се готвиш за даден турнир, но всъщност всичко протича по един и същи начин. Приятно е да се завърнеш към обичайната си рутина, да бъдеш отново на корта и да се състезаваш. Особено след загубата на Уимбълдън", каза Гришо.

"Взех си малко почивка, но само няколко дни по-късно се завърнах на корта за тренировки и във фитнеса. Това ми помогна да се отделя от тениса. Много съм развълнуван преди следващата част от сезона. Радвам се, че нямам травми или други подобни неща. Мога да покажа добър тенис," коментира Димитров пред сайта на АТР, уточнявайки че е почивал "само 3-4 дни".

Гришо коментира и очакванията си преди втората половина от сезона. "Нищо специфично не съм си поставил, ако трябва да съм честен. В този период от годината е нужно да се съсредоточиш върху нещата, които се получават добре за теб. Нямаме и твърде много време за промени в хода на сезона.

В добра форма съм, играя добър тенис и се завърнах обратно в топ 10. Това са все позитивни неща край мен. Трябва да надградя върху тази база и да продължа в този дух. До края на сезона целта е да се представям все по-добре.

Това е и най-трудното. Всяка година е необходимо да направиш крачка напред спрямо представянето си в предходната. В момента е наистина трудно - много играчи се представят просто изумително. Нищо не получаваш наготово", анализира българинът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови