Легенда в тениса: Джокович ще спечели нов трофей от Големия шлем

OFFNews 01 март 2018 в 14:54 11203 0

Легендата в тениса Стефан Едберг е на мнение, че Новак Джокович ще спечели поне още един турнир от Големия шлем. Това обаче би се случило само, ако здравословното състояние на сърбина се възстанови напълно.

От "Уимбълдън" насам Джокера е тормозен от контузия в лакътя. Когато се завърна за Откритото първенство на Австралия през януари, той бе отстранен от Хьон Чунг в четвърти кръг, преди да се подложи на операция в Швейцария.

"Джокович със сигурност ще се завърне и когато го направи, останалите ще трябва да го имат предвид. На физическо ниво той винаги е бил сред най-добрите състезатели на турнирите от Големия шлем. Много е вероятно, ако е здрав, да спечели нов трофей от Големия шлем", каза Едберг.

Шведът обаче не звучеше толкова обнадежден, когато стана дума за Анди Мъри. Шотландският боец не е играл от Уимбълдън и също се подложи на хирургическа интервенция през януари:

"Ситуацията с Мъри според мен е по-сложна, тъй като контузия в бедрото е много сериозен проблем. Показвал е през годините, че винаги ще е фактор на големите турнири. Но за мен успешното му завръщане е под въпрос", коментира легендата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!