Григор се справи с Баутиста Агут и се класира за 1/8-финалите в Париж

OFFNews 31 октомври 2018 в 16:16 1695 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира успешно участието си на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Париж, след като във втория кръг на надпреварата отстрани Роберто Баутиста Агут със 7:6(10), 6:4.

В първия сет нямаше пробиви до 6:6. Григор започна тайбрека с двойна грешка, но малко след това съумя да върне мини-пробива и да обърне до 4:2. Българинът спаси няколко сетбола преди да затвори с 12:10.

През втората част хасковлията започна да се чувства все по-уверен на корта и да предприема рискове. В следващото подаване на опонента си излезе на мрежата, за да изравни за 30-30, а при последвалия брейкбол изпълни чудесна къса, която му осигури предимство от 4-1 гейма.

В опитите си да стигне до топката Агут се озова на земята, като Димитров за пореден път показа спортсменство и моментално се насочи към него, за да види дали няма някакъв проблем. Такъв нямаше и играта продължи.

Все пак испанецът изигра три отлични гейма и се върна в мача - 4:4. Агут не успя да задържи високото ниво и Гришо отново проби за 5:4, а впоследствие приключи всичко в гейм №10.

На 1/8-финалите българинът ще се изправи срещу петия в схемата на турнира Марин Чилич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!