Григор Димитров: Ще оставя ракетата за известно време

OFFNews 03 юли 2018 в 11:10 3446 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров видимо прие трудно отпадането си още в първия кръг на турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Хасковлията загуби от Станислас Вавринка, но е готов да приеме поражението и да продължи с програмата си за годината.

"Няма нужда от паника. Не съм такъв човек. Ще опитам да остана позитивен, понеже знам, че това е едно от най-трудните неща, особено след ранно отпадане.

Трябва да останеш позитивен, просто е. Не можеш да се отчаеш. Просто е трудно да приема загубата. Особено в турнир, в който съм се представял толкова добре.

Побеждавал съм големи имена на централния корт, играл съм оспорвани мачове срещу водещи състезатели. Трудно е за преглъщане. За да вземеш трофея, трябва да спечелиш седем мача.

Винаги изисквам повече от себе си. Може би това е максимумът, който тялото ми може да поеме към този момент. Трудно е да стигнеш до дадено ниво, след което да опиташ да продължиш напред, последните няколко процента са най-трудно постижими.

С всяка година ставаш все по-добър. Ставаш номер 3. Каква е следващата стъпка? Мога да съм номер 1! Това са стъпките, които правят най-голямата разлика. Насъбират се много мачове, което натоварват тялото и същевременно тежат на психиката.

Особено имайки предвид в колко мачове е трябвало да се преборя, да се върна от сет пасив. Понякога успявах, но за да си най-добрият, трябва да да правиш това всяка една година.

Пътят е труден, това е. Със сигурност не съм щастлив да загубя в първия кръг на "Уимбълдън". Не мога да се сетя кога за последен път ми се случи подобно нещо. Все още съм шокиран, но трябва да го приема, предполагам. Не знам какво ще предприема.

Мисля, че едно от хубавите неща сега е, че ще мога да си почина, да оставя ракетата за известно време. Малко прекъсване, мисля че не би могло да навреди на никого. Най-важното е да остана позитивен. Това е абсолютно най-тежката задача. Да знаеш, че си отпаднал, да гледаш мачовете по телевизията няма да е лесно. Но ако беше лесно, това нямаше да е тенис", каза Димитрово

Следващият турнир, в който Гришо е заявил участие, е надпреварата в Торонто. Тя стартира на 6 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови