Григор Димитров с тежък жребий в Ротердам

OFFNews 08 февруари 2020 в 10:42 2492 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне участието си на турнира от сериите ATP 500 срещу 16-ия в световната ранглиста Денис Шаповалов. Това отреди изтегленият в холандския град жребий за един от любимите турнири на българина.

До момента двамата имат една единствена среща, в която Димитров победи. Това се случи преди 4 години на "Мастърс" турнира Rogers Cup в Торонто.

Гришо се намира в долната част от схемата и във втория кръг може да се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим или Ян-Ленард Щруф. В тази четвърт е още вторият поставен Стефанос Циципас, който започва срещу Хуберт Хуркач. Възможен опонент за българина на 1/4-финалите е още Аляж Бедене, както и Беноа Пер. 

До момента Димитров е участвал седем пъти в турнира, а най-доброто му постижение е финал през 2018 година, който обаче загуби от швейцарската легенда Роджър Федерер.

През миналата година българинът страдаше от травма и това бе причината да пропусне надпреварата. Турнирът стартира от понеделник и ще продължи до края на следващата седмица.

Други интересни сблъсъци от първи кръг са тези между Николос Басилашвили - Андрей Рубльов, Карен Хачанов - Фабио Фонини и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови