Григор Димитров: Когато нещо се случи в личния ни живот, то оказва влияние на игрището

OFFNews 03 март 2020 в 17:32 4338 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров определи Рафаел Надал и Андре Агаси като част от хората, оказали най-благоприятно влияние върху живота му – както на корта, така и извън него.

Пред американската телевизия "CBS" нашето момче разкри какво е да си сред елита на един от най-обичаните спортове в света. Димитров говори и за голямата си страст – бързите коли. Той разказа, че при всяка възможност се отдава на това хоби.

"Рафа ме води доста в общия баланс, но се надявам да го настигна, докато все още играе. Той е специален, изключителна личност е. Прекарал съм много време с него – както на корта, така и извън него. Тренирали сме, били сме заедно извън игрището. Много съм научил от него.

Андре Агаси още е в екипа ми. Той е като онези приятели, които са ти толкова добри, че не ти стигат думи да опишеш колко. Така се чувствам с него. Той има специално място в моесто сърце. Андре има значима роля в живота ми. Най-много се развих извън корта благодарение на него – по време на разходки, вечери

На пистата се чувствам толкова спокоен, не знам защо. Колкото е по-бързо, толкова съм по-релаксиран. Когато играя тенис, пулсът ми се вдига, но при карането на коли се успокоявам. За радост имам някои приятели, които имат същото хоби, и много уча от тях.

В тениса няма преки пътища. Сезонът е дълъг - от януари до ноември. Може да си представите през какво минава тялото - от пътуванията до смяната на времето и настилките. Това е избор. Ние до някаква степен сме и в привилегирована позиция, но за да си в такава, трябва много да си се трудил. Не съм фен на думата саможертва. На корта аз съм Григор Димитров - тенисистът, но извън него съм просто Григор Димитров.

Понякога е трудно човек да се погледне отстрани. Винаги в главата ти има някакви гласове. Така е при всеки спортист, ние сме обаче като всички останали хора. Въпросът е, че когато нещо се случи в личния ни живот, то оказва влияние на представянето на игрището. Тенис кортът е едно от най-трудните места за показване на емоции. Агаси ми показа как да вярвам в себе си и да се справям с тези емоции", каза Диитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови