Григор: Агаси ще бъде с мен Мелбърн, имам нужда от него

OFFNews 21 декември 2018 в 13:05 1664 0

Григор Димитров разкри, че ще може да разчита на Андре Агаси в своя щаб по време на Откритото първенство на Австралия.

Американецът ще го подкрепи в Мелбърн, а е възможно да пътува преди това и до Бризбейн, където Гришо ще открие новия сезон.

"Андре със сигурност ще бъде в Мелбърн. Не сме сигурни за Бризбейн. Засега не планира да идва, но не сме и го обсъждали - има малък шанс.

Имам нужда да работя с някой с опита на Андре. Голям късметлия съм да мога да разчитам на него. Андре е изумителен, от голяма помощ ми е. Започнахме да се опознаваме малко по-малко след седмиците заедно. Все още не сме решили колко седмици Андре ще бъде с мен през следващата седмица. Продължаваме да обсъждаме кое е най-добре за него и за нашия екип. Много уважаваме личното време на всеки", каза Димитров.

Българинът ще трябва да участва в следващите мачове на националния отбор за "Купа Дейвис", ако иска да получи възможност да играе на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Сега той не изпълнява условията за квота. Според изискванията трябва да участва поне два пъти с екипа на България в неофициалното световно отборно първенство по време на настоящия олимпийски цикъл 2016-2020 г. Димитров отказа последните пет покани да се присъедини към своите съотборници. Последната вратичка за него ще се затвори през 2019 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!