Федерер за Хьон Чун: Виждам къде са приликите с Джокович

OFFNews 15 март 2018 в 11:37 14438 0

Снимка Facebook: Roger Federer

Корейската сензация Хьон Чун ще направи втори опит да спре победната серия на Роджър Федерер. Двамата ще се изправят един срещу друг на четвъртфинал в Индиън Уелс, след като швейцарецът отстрани Жереми Шарди 2:0 сета (7:5, 6:4).

Маестрото и Чунг вече играха веднъж през сезона – на полуфинал на Australian Open, когато двубоят бе прекъснат преждевременно поради контузия на корееца. Сега Федерер не спести добрите си думи по адрес на корееца и го сравни с Новак Джокович.

"Той играе много добре тази година до момента, не знам. Просто играе много бързо, има добър сервис, добре играе от крайната линия. Спрява се добре с всичко. Мисля, че ясно се виждат някои прилики с играта на Новак.

Те са най-вече в движението му, в начина, по който се позиционира при форхенд и бекхенд, захождайки с опорния си крак, малко хора го правят толкова често, колкото него. Това е единствената прилика, която виждам. Движението при сервиране и всички други движения са много по-ралични.

Това е движението на Чунг, ако искате да го определите някак. Никой друг няма такова, което е хубаво. Виждам къде са приликите с Новак и може би не е лошо, че са точно там, понеже Новак има най-доброто придвижване на твърди кортове, които сме виждали в историята на спорта. Въпросът при Чунг е дали може да задържи това ниво с проблемите със стъпалата си и евентуалните контузии в следващите 10, 15 години.

Важно е да остане здрав и да не се контузва за по три месеца на година. Много е експлозивен, впечатляващо е какво прави, мисля, че ще бъде великолепен състезател. Колко точно ще бъде добър, предстои да разберем. Уважавам го много като тенисист и мисля, че ще бъде много успешен", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови