Федерер победи Иснър и закова титла №101 в кариерата си (видео)

OFFNews 01 април 2019 в 09:01 1512 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер спечели титла №101 в кариерата си след категорична победа с 6:1, 6:4 над Джон Иснър на финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями.

За скромните 64 минути игра Маестрото триумфира с трофей за втори път този сезон след успеха си в Дубай. С представянето си в Маями Федерер се изкачва до №4 в световната ранглиста преди сезона на клей.

Швейцарецът записа победа номер 6 от осем мача срещу Иснър, като по този начин детронира от трона американеца, който беше шампион от миналата година. 

Федерер изигра брилянтен първи сет, в който поведе с пробив още на старта, не допускаше грешки при сервис, а при Иснър взе само един гейм - третия в мача, след което допусна нови два пробива без да стигне дори до точка за връщане.

Втората част беше по-равностойна, като швейцарецът този път загуби две точки на свой сервис. Маестрото за пореден пъд демонстрира завидното си спокойствие и при 5:4 той стигна до 15:40 в подаването на Иснър за четвърти път в мача, като взе победата и титлата от втория мачбол.

Така Федерер вече има 28 титли от АТР Мастърс 1000 сериите. Освен това той се намира само на 8 титли от вечния рекорд на Джими Конърс от 109 трофея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки