Джокович рискува кариерата си заради нежелание да си постави ваксина срещу COVID-19

OFFNews 15 февруари 2022 в 10:19 10569 3

Водачът в световната ранглиста по тенис при мъжете Новак Джокович заяви, че не е против ваксинацията, но би пропуснал турнир от Големия шлем, ако е принуден да се ваксинира против КОВИД-19. Предстоящите надпревари във веригата са "Ролан Гарос" и "Уимбълдън".

Джокович, който не е ваксиниран, бе депортиран от Австралия след 11-дневна сага, в която визата му за влизане в страната беше анулирана два пъти.

"Да, това е цената, която съм готов за платя. Разбирам последствията от моето решение", коментира 34-годишният тенисист в интервю пред BBC и добави, че е наясно, че към момента има вероятност да бъде възпрепятстван да пътува за повечето турнири по света.

"Разбирам, че да не си ваксиниран в днешно време означава, че може да нямаш възможност да пътуваш за повечето състезания", каза Джокович, като не пропусна да упрекне и властите в Австралия, че са го депортирали.

20-кратният шампион от турнирите от Големия шлем трябва да се завърне на корта за надпреварата в Дубай.

Новак Джокович потвърди, че е готов да жертва шанса си да атакува историческото постижение за най-много трофеи от Големия шлем в замяна на "свободата на избора", но не отхвърля възможността да приеме ваксината в бъдеще.

"Никога не съм бил против ваксинацията", каза сърбинът, допълвайки че като дете е бил ваксиниран срещу някои заболявания.

"Но също така винаги съм защитавал свободата да избираш какво вкарваш в тялото си. Разбирам, че в глобален аспект всеки полага усилия да се справим с вируса", коментира още Новак Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

4

ваксиниран

15.02 2022 в 17:15

Пак да кажа - пълен овчар. Не виждам как това нарушава правилата за коментиране.

2000

3

Док и Марти

15.02 2022 в 12:26

Биете си 5тия буустер и си казвате "Тоталитарният режим ми харесва все повече" : )

1017

2

IvoIvo

15.02 2022 в 12:16

Негово си е правото все пак :)