Джокович: Глупаво е да не считаме, че Надал е големият фаворит за Ролан Гарос

OFFNews 25 май 2019 в 16:08 1833 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович сподели, че е глупаво Рафаел Надал да не бъде считан за фаворит на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос".

Матадора е абсолютен рекордьор по титли от Откритото първенство на Франция. Той е с 11 и изпреварва легендарния французин Макс Декужи, който в периода 1903 - 1914 има 8 трофея. Преди седмица Рафа спечели първата си титла за сезона, побеждавайки именно Джокович на финала в Рим. 

"Ясно е, че Надал е големият фаворит на "Ролан Гарос". Глупаво е да не го считаме за такъв. Колко пъти е губил тук? Два пъти или по-малко? С него изиграхме много добър мач в Рим.

Той показа добра форма в турнира и заслужено спечели трофея. Мисля, че и аз и той сме направили добра подготовка за "Шлема". "Искам да покажа най-добрия си тенис и да стигна до върха на предстоящия турнир.

Няма да ми бъде лесно в конкуренцията на Рафа и другите момчета. Имам обаче допълнителна мотивация да го направя, тъй като така ще спечеля четвърти пореден трофей от Шлема", каза Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!