Анди Мъри претърпя операция на хълбока

OFFNews 29 януари 2019 в 12:09 3279 1

Снимка Instagram

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Анди Мъри е претърпял операция на хълбока. Това съобщи самият той, след като публикува в своя профил в "Инстаграм" снимки от болничното легло в Лондон.

Британецът се бореше да си възвърне формата, след като през миналия януари бе минал хирургична интервенция, но отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. В Мелбърн Мъри през сълзи заяви, че турнирът може да бъде последен в кариерата му.

"Сега имам метален хълбок. Чувствам се малко ранен и нарязан, но да се надяваме, че това ще сложи край на болките", написа Мъри, който загуби от Роберто Баутиста Агут в първия кръг на Australian Open в петсетова гладиаторска битка.

Подлагането на операция обаче може да означава, че той няма да е готов, за да вземе участие в Уимбълдън през лятото. Това е втора интервенция на проблемното място, 12 месеца след първата, която не реши проблемите му.

Сега претърпи сложен период на рехабилитация, за да стане ясно дали Мъри ще може да излезе на корта поне още веднъж.

Междувременно от ATP пуснаха публикация в подкрепа на Мъри, в който му пожелават бързо възстановяване. "Всички ние знаем, че ще направиш всичко необходимо, за да се завърнеш", пишат от мъжката федерация по тенис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови