Американците поканиха Шарапова на US Open

OFFNews 16 август 2017 в 08:45 1851 0

Снимка BBC

Мария Шарапова ще играе първия си турнир от Големия шлем след изтичането на наказанието за упортреба на допинг. Рускинята получи "wildcard" за основната схема на US Open. Американците си я харесват, защото на практика те я създадоха и като тенисист, и като маркетингов продукт.

30-годишната Маша се завърна на кортовете през април, но й беше отказана покана за Откритото на Франция. Рускинята беше допусната да квалификациите на Уимбълдън, но я спря контузия.

"Наказанието е изтърпяно, няма фактор, който да натежава срещу решението ни", споделиха от Американската тенис асоциация, цитирани от BBC.

"Съобразяваме се е и с минали практики, когато шампионът тук е получавал покана. Правели сме това с Мартина Хингис, Лейтън Хюит, Кима Клайстерс и Хуан Мартин дел Потро". 

В допълнения Мария Шарапова е изразила желание да стане доброволка в програма с млади американски тенисисти. Тя ще посети техен лагер, като ще говори за важността от антидопингвата програма и отговорността, която носи всеки състезател.

Сега всичко е в ръцете на лекарите. Бившата номер 1, която има 5 титли от Големия шлем е контузена отново. Тя пропусна три поредни турнира. US Open започва на 28 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови