19-годишният Яник Синер спечели Sofia Open

OFFNews 14 ноември 2020 в 17:29 5220 0

19-годишният италианец Яник Синер победи канадеца Вашек Поспишил във финала на тенис турнира от сериите АТР 250 в София с награден фонд 389 270 евро след 6:4, 3:6, 7:6(3).

Така роденият в Тирол талант спечели първата титла в кариерата си, а съперникът му остава с печалната статистика от три загубени финала.

19-годишният италианец започна много добре мача. Той пропусна три брейкбола в първия гейм, но в третия успя да стигне до пробив и до края на първия сет контролираше играта.

Синер стартира с брейк и във втората част и изглеждаше, че върви по пътя към бърза победа. Поспишил, обаче, веднага върна пробива, а това сякаш се отрази на италианеца, който започна по-често да греши. Канадецът се възползва от спада в играта на съперника и не след дълго стигна до пълен обрат и дръпна с 5:2, а след това без проблеми изравни резултата в сетовете.

Поспишил пропиля аванс от 40:15 в първия сервис гейм на съперника в третата част, а до края двамата печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек. В Синер дръпна с 4:2 точки, а при 6:3 реализира мачбол с първата си възможност..

С успеха шампионът в турнира Следващата генерация" от миналия сезон ще влезе за първи път в топ 40 на световната ранглиста, като ще се изкачи със 7 места до 37-ото в класацията на АТП.

30-годишният Поспишил, който остава без трофей и след третия си финал, пък ще прогресира с 13 позиции до 61-ата в света.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови