Проверяват кой контролира трафика на дрога в затвора в Бургас

OFFNews - Бургас 02 август 2017 в 14:14 17996 1

Снимка dariknews.bg

Инспекторатът на Министерството на правосъдието и Окръжната прокуратура в Бургас извършват проверка в затвора в Бургас.

Причината са серия от репортажи на бТВ, в които бивши и настоящи затворници, в които те разказват как се набавя дрога зад решетките. Схемите се извършвали с протекцията на заместник – началника на институцията Методий Владимиров.

Говорителят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова поясни:

Ще бъде извършена проверка, категорично. Нека да уточним, че има и нещо друго. Понякога има и едно самохвалство в самите осъдени лица, които търпят съответни присъди. Те също очакват някакъв вид внимание - обществено или медийно, така че това тепърва ще се проверява дали е истина или не“, коментира Григорова.

Ще се разследват и твърденията на бивш затворник и неговата майка, които твърдят, че са внасяли и разпространявали наркотици зад решетките, защото в случая става въпрос за престъпление.

От Министерството на правосъдието и затвора в Бургас отказват коментар по темата, докато не завърши проверката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

02.08 2017 в 14:55

Срамното е, че цяла България знае, че в затворите се продават повече наркотици от колкото на улицата, и че за това са главно отговорни от директорите до редовите тъмничари. Срамно е, че държавата решава да предприеме мерки, само ако се размирише по медиите. Така едва ли не ни оставят в ръцете на журналистите, които пък от своя страна до един са платени и изпълнят външни поръчки почти постоянно ....
 
X

Подкастът на OFFNews