Ще си пращаме пари вече и по Фейсбук (видео)

OFFNews 18 март 2015 в 13:18 3332 4

Чат приложението на Фейсбук- Messenger вече позволява на потребителите си в САЩ да изпращат пари на своите приятели бързо, лесно и най-вече онлайн.

Фейсбук обяви, че пуска своя собствена система за разплащане, която позволява да се превеждат пари чрез приложението Messenger. Преводите ще се осъществяват без комисионна. 

"Добавяме нова функция в Messenger, която дава възможност за по-удобна и безопасна форма за изпращане и получаване на парични преводи между познати. Тази услуга ще започне да функционира през следващите месеци в САЩ", се посочва в съобщението.

Очаква се опцията след месеци да бъде налична и за европейските потребители на приложението.

Разплащанията могат да бъдат направени както със стационарни компютри, така и с таблети, смартфони и други мобилни устройства, разполагащи с операционните системи на Google и Apple.

Фейсбук ще засили и мерките за сигурност, свързани с нововъведението. Планира се система, осигуряваща по-здрава връзка между приложението, потребителя и данните на кредитната или дебитната му карта.

Дали компанията ще печели нещо от това? На пръв поглед не.

"Не се опитваме да спечелим нещо от паричните преводи. Засега това е просто полезна добавка към един от най-популярните ни продукти", каза продуктовият мениджър на Фейсбук Стив Дейвис пред технологичния сайт Re/Code.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови