Външното министерство повиши нивото на риска за пътуване до 12 държави

OFFNews Последна промяна на 13 март 2020 в 14:17 5681 0

Снимка mfa.bg

Във връзка с разпространението на COVID-19 в световен мащаб и обявената от Световната здравна организация пандемия Министерството на външните работи повиши индекса на риск при пътуване за следните държави:

Иран, Испания, Република Корея, Япония, Франция, Германия, Швейцария, Норвегия, Дания, Нидерлания, Швеция и САЩ.

С най-високо ниво на риск - 5-то, става Иран. От министерството предупреждават да бъдат преустановени всякакви пътувания до тази държава, а българските граждани незабавно да напуснат. Другата страна с най-висок индекс на риск остава Китай.

В Европа най-тежко засегната страна е Италия, която остава с 4-то ниво на риск. Това означава преустановяване на пътуванията, освен при крайна необходимост.

Същото предупреждение важи за Испания и Южна Корея - 4-то ниво на риск.

За Франция и Германия важат препоръки да не се пътува до някои региони, освен ако не се налага. За Япония важи същото ниво на риск - 3-то.

Предупреждение за повишено внимание външното министерство отправя за Швейцария, Норвегия, Дания, Швеция, Нидерландия и Съединените щати.

Вчера Вашингтон наложи забрана за полети от 26 европейски държави, сред тях цялото Шенгенско пространство.

Българските граждани, които не са били в Шенген 14 дни преди пристигането си в Съединените щати и не минават транзитно през европейската зона за свободно движение могат да влязат в страната.

Всички препоръки могат да бъдат открити на сайта на Министерство на външните работи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !