Тръмп за пръв път с маска на публично място от началото на пандемията

САЩ отбеляза нов рекорд с 66 528 заразени с коронавирус за 24 часа

OFFNews Последна промяна на 12 юли 2020 в 08:55 2144 0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп сложи маска по време на посещение във военна болница вчера, което е първият случай, когато американският държавен глава се появява с маска на публично място, предадоха световните агенции.

Тръмп пристигна с хеликоптер в националната военна болница "Уолтър Рийд", за да се срещне с ранени военнослужещи и медици, грижещи се за пациенти с COVID -19. На излизане от Белия дом той заяви пред медиите, че "особено когато сте в болница, мисля, че се очаква да носите маска".

Президентът на САЩ носеше маска по време на посещението си. Той обаче не носеше такава на слизане от хеликоптера, отбелязва Асошиейтед прес.

Над 3,2 милиона американци се заразиха с коронавируса, довел до най-малко 134 000 смъртни случая. Тръмп отказва да носи маска на пресконференции, срещи на работната група за коронавируса и други обществени прояви. Той обаче е признавал, че маските са приемливи, ако се носят в закрити пространства, където хората са близко един до друг.

САЩ отбелязаха вчера нов тъжен рекорд с 66 528 заразени с коронавирус за 24 часа. За пети пореден ден новозаразените са над 60 000. Общият брой на регистрираните случаи от началото на пандемията вече е 3 242 073.