Повторение: ВСУ атакува Мелитопол призори по въздуха, 10 удара срещу критичната инфраструктура

OFFNews 29 март 2023 в 08:16 7683 6

Снимка

С точен удар с HIMARS във вторник е била унищожена сграда на Мелитополското техническо училище, използвано от армията на агресора.

Въоръжените сили на Украйна са нанесли в сряда призори масирана атака срещу окупирания от Русия Мелитопол, съобщават тази сутрин медиите в Москва и Киев. В града са чути над 10 избухвания, според руската страна не става въпрос за работа на ПВО, а за въздушни атаки на Украйна.

Според ТАСС в резултат на украинската атака са повредени обекти на електроснабдителната система, без електричество са Мелитопол и близките до града села. Предвоенният кмет Иван Фьодоров потвърждава за серия от експлозии.

"В резултат на обстрела на Мелитопол от киевските бойци бяха повредени обекти на електроснабдителната система. В Мелитопол и някои близки села беше прекъснато подаването на електроенергия", каза представител на Министерството на извънредните ситуации, цитиран от ТАСС. Агенцията допълва, че аварийни екипи са изпратени да възстановяват щетите.

Атаката е започнала в 5:30 сутринта, има попадения в локомотивното депо на Мелитопол и в местна електрическа подстанция. Ударите се вписват в тактиката на ВСУ от последните три дни, при които Киев цели с ракетни комплекси за залпов огън HIMARS критичната инфраструктура, свързана с осигуряването на боеприпаси и оръжие към воюващите руски части на фронта. Във вторник от строя излезе железопътен възел в село Фьодоровка близо до Мелитопол, който е важен разпределителен пункт за руската логистика. Военни блогъри показаха кадри и карти от попадения срещу руски позиции в района, в часност пълно унищожаване на една от сградите на Мелитополското техническо училище към Държавната агенция по водите на Украйна в Запорожка област с координати 46.858878, 35.379431, която е била използвана за нуждите на окупатора.

Украинските канали в социалните мрежи пишат и за попадения около Мелитопол. В рускоезичните канали на жители на региона е започнала паника и атаките от последните дни и тази сутрин се свързват със слухове за започнала украинска офанзива. Лоялните към Москва потребители ругаят командването на руската армия за „пробитата ПВО“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

5

6екеr4о

29.03 2023 в 10:44

Новините от кървавата война в Украйна за мен носят само гняв и безсилие.
Да не би да сме прогонили пРезидентина Рундьо от телевизора или пък наритали мухльовците от Гълъбарника Му по повод на оръжейния отказ и/или писането на енергийни стратегии до 2050-та!?
Лично давах няколко пъти пари за термо визьори и за оборудването на Иван Калчев и какво!? Вече изтече първият месец от втората година на гнусната инвазия, а и краят ѝ не се вижда...

1005

4

Диоген

29.03 2023 в 09:46

dolivo мнооого си прав...
а написаното от теб е изключително актуално и за това което е тук при нас..
завряна глава в зад..ка, пие си ракията и псува наред българина-чакащ пак друг да му оправи нещата.

2550

3

alfakentavur

29.03 2023 в 09:17

Не виждам проблем. Пратили са им малко Руzzкий мир. От какво се оплакват?

345

2

Джендо Джедев

29.03 2023 в 08:55

Орките да се приготвят за "победно оттегляне" и от Мелитопол. Че да намалят поне малко "Груз 200".

22548

1

dolivo

29.03 2023 в 08:46

"Лоялните към Москва потребители ругаят командването на руската армия за „пробитата ПВО“."

Ами да се събудят и да земат вместо да ругаят, да ... трепат? Гражданска война си е време...

Ама надали. Бай крепостник жената на брачната нощ феодала да му оправя, ще пие една водка, изругае, и после още една водка до несвяст.

Анестезия и бездействие в руската клоака, скована от страх и заучена безпомощност.
 
X

Да помогнем на украинските деца!