ВСУ удари подстанция край Мелитопол, спря тока на гарата и прекъсна руската логистика

OFFNews 28 март 2023 в 20:42 10805 2

Снимка

Взривовете край окупирания от Русия град Мелитопол в Запорожка област са нарушили логистиката на руската армия и са затруднили прехвърлянето на оръжие и боеприпаси към фронтовата линия, съобщи кметът на Мелитопол отпреди окупацията Иван Фьодоров.

На 28 март за втори пореден дес се разнесоха взривове в Запорожка област близо до село Фьодоровка в Мелитополски район. В резултат на експлозиите е била повредена местната електрическа станция, която захранва важен логистичен център за нуждите на Руската федерация.

Жителите на селото са останали без ток, но разрушаването на подстанцията е оказало отрицателно влияние за снабдяването на окупаторите.

"Днес Фьодоровка е железопътен възел, през който също се прехвърля военна техника и оръжия по железопътен транспорт. Следователно няма подстанция - няма електричество в селото, няма железопътна линия. Логистиката на противника отново се проваля", разясни кметът Фьодоров.

Според лоялния към Киев кмет в понеделник са били унищожени най-малко три места на дислокация на руснаци. Това са помещенията на университета и техникума в Мелитопол, превзети от нашествениците , както и две ремонтни бази на Руската федерация в същия град и село Весьолое.

Взривове в понеделник имаше и в района на кафе "Джокер", съобщава се за паника в казармите на окупационната армия. Една от поразените от ВСУ сгради е тази, в която се е помещавала т. н. "служба за държавна сигурност" на окупаторите. При атака е имало жертви от страна на противника, а според "Обозреватель" част от оцелелите обитатели са избягали на улицата "по долни гащи", по бельо в буквалния смисъл. Самоделна бомба беше взривена и в автомобила на местния колаборант и бивш украински полицай Сергей Сковирко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

eagle60

28.03 2023 в 21:50

още по-тежко ще става - земята ще гори под краката на окупатора, колаборационистите ще пеят с Кобзон

345

1

Джендо Джедев

28.03 2023 в 21:48

Май ще има "проява на добра воля", "победно изтегляне" или както там го наричат рашките. Като в Херсон. :D