Папата: Сексуалното удоволствие е дар от Бога

OFFNews 19 януари 2024 в 11:12 1621 3

папа

Снимка Getty images

Папа Франциск

Сексуалното удоволствие е дар от Бога, което трябва да бъде дисциплинирано с търпение, обяви папа Франциск по време на катехизис на пл. "Свети Петър" в Рим, съобщи Би Би Си.

Но главата на Римокатолическата църква предупреди, че порнографията трябва да се избягва, защото може да доведе до пристрастяване. И я определи като "удовлетворение без връзка".

Обръщението на папата във Ватикана се фокусира върху "демона на похотта". Франциск не за първи път говори срещу порнографията. През 2022 г. по време на разговор със семинаристи за опасностите от социалните медии той предупреди за "дявола на дигиталната порнография".

"Това е порок, който толкова много хора имат. Толкова много миряни, толкова много мирянки, а също и свещеници и монахини", призна папата.

Думите на Франциск се тълкуват и като отговор на консервативните критици, разгневени миналата седмица от появила се отново книга отпреди десетилетия на близкия до папата аржентински кардинал Виктор Мануел Фернандес.

Книгата има открито сексуално съдържание – в една от главите се описват разликите между мъжките и женските оргазми. Фернандес признава, че със сигурност не би написал книгата сега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

3

Constanza

19.01 2024 в 20:27

Уважаеми демотиваторе,

Между обет и действия специално в религиозен контекст има голяма разлика.

400

2

демотиватор

19.01 2024 в 12:15

Тогава защо давате обет за безбрачие, отхърляйки "Божия дар", отче свети?! (ジ)

870

1

Constanza

19.01 2024 в 11:15

Господинът се взема твърде насериозно.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика