Новозеландка стана първата жена, преплувала рекордно разстояние сред акули

OFFNews Последна промяна на 10 август 2015 в 11:37 4333 0

Снимка breitbart.com

Новозеландката Ким Чембърс преплува разстоянието от Фаралонските острови до моста Голдън Гейт Бридж в Сан Франциско, съобщи Си Ен Ен. По този начин плувкинята се превърна в първата жена в света, справила се с рекордното разстояние.

Преди нея дължината са успели да преплуват само четирима мъже.

Разстоянието, което Ким е изминала, е 30 мили (48.2 километра) и ѝ е отнело 17 часа и 12 минути. Тя е започнала своето изпитание късно в петък и е стигнала крайната точка в събота след 17:00 ч.

38-годишната плувкиня искала да преплува въпросното разстояние от много дълго време. Тя плувала без неопренов костюм, а зад нея се движели две лодки, в които били екипът ѝ и майка ѝ. През определени периоди от време те давали храна и вода на плувкинята.

"Беше наистина трудно плуване. В средата на нощта бях доста зле. Не можех да задържа никаква храна в стомаха си и тогава наистина почувствах, че плуването ми е към своя край, тъй като трябваше да се храня на всеки 30 минути и не можах да задържа нищо в стомаха",обяснила след изпитанието Чембърс.

Друга опасност по време на плуването на новозеландката са представлявали акулите, които обитават водите около Фаралонските острови. 

Миналият месец мъж, който е искал да прекоси същото разстояние, се е наложило да се откаже от опита си, тъй като се е натъкнал на голяма бяла акула.

Освен като плувкиня, Ким Чембърс работи и в технологичната фирма Adobe. Според информация от уебсайта ѝ тя е започнала да плува от 2009 г., за да се възстанови след инцидент, при който едва не загубва крака си. Допреди това за последно е плувала в началното училище.

Тя е третата жена и шестият плувец, успял да преплува и седемте предизвикателства с голяма дължина от т.нар. поредица "Ocean's Seven".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови