Мелания отиде на гости в училище на Гюлен и го засипа с похвали

OFFNews 06 март 2019 в 07:17 3606 0

Първата дама на Съединените американски щати Мелания Тръмп посети намиращото се в щата Оклахома училище „Dove”, което се управлява от вдъхновеното от турския интелектуалец Фетхуллах Гюлен движение „Хизмет”, съобщава obzornews.bg.

В рамките на кампанията „Be Best”, която Мелания Тръмп стартира за да подкрепи проектите в сферата на детското развитие, тя посети намиращото се в град Тулса училище „Dove School of Discovery”, което се управлява от хора на движението на Гюлен. Първата дама на САЩ публикува снимки от посещението си в личния си профил в Туитър с благодарност към педагогическия персонал, учениците и управленския екип на учебното заведение.

Мелания Тръмп изтъкна, че в училището наред с високото ниво на образование се набляга и на развитието на личността и ценностната система.

„Правят се много добри неща!”, написа първата дама.

По-рано училище „Dove” дойде на дневен ред след публикуването на доклада на „Национална асоциация за развитие на цветнокожите хора” (National Association for the Advancement of Colored People). В доклада се казва, че въпросното училище е едно от двеста на брой училища на движението на Гюлен в САЩ и трябва да бъде изследвано.

През 2016 г. в училището бе извършена финансова проверка, като в доклада, изготвен от щатския инспектор на Оклахома е отбелязано, че за периода 2012-2014 г. не са констатирани никакви нарушения.

През 2018 г. училището получава наградата „National School of Character Award” (Национална награда за характер).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови