Дънките, които издържат 50 години

OFFnews 27 април 2018 в 13:43 17011 1

Намирането на перфектния чифт дънки винаги носи положително настроение. Но и най-любимият ви модел неизбежно ще се скъса от годините употреба.

Стартъп компанията Half Century Jeans (в превод - половинвековни дънки) обяви, че е създала почти вечни джинси, които ще бъдат здрави минимум 50 години. Ако някой успее да ги скъса по-рано, поправката ще бъде безплатна.

Най-хубавото е, че цената на тези революционни дънки е само 69 паунда (около 150 лева), които - разпредели в 50 години -  излизат колкото една бира в заведение на година.

Според страницата на компанията дънките са толкова удобни, колкото и любимите ви „смъртни” модели, само с няколко леки различния.


Вместо памучната смес, която обикновено се използва за производство на дънки, фирмата разчита на специален хибрид от материали, включително японски джинсов плат, създаден от спектърни влакна. Те са едни от най-качествените и най-леки влакна и са 15 пъти по-здрави от материята, която се използва за създаването на екипи за екстремни спортове, твърдят производителите.

Това означава, че никога няма да протриете дънките си, нито да ги скъсате от носене.

Освен дълготрайност на облеклото, Half Century Jeans си поставя и друга цел - борба с прекомерното замърсяване, свързано с „бързата мода”.

Според компанията модната индустрия е вторият по големина замърсител в света - 25% от световните химикали са използвани за производството на текстил, а 10% от въглеродните емисии в световен мащаб - от производството на облекло.

С дънки, които са създадени да издържат за цял живот, Half Century Jeans се надява да проправи път към устойчивата мода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!