Искате да скочите с бънджи – направете го и се освободете от стреса!

OFFNews 14 август 2022 в 20:44 1467 0

bungee

Снимка pixabay

скос с бънджи

Ако някога сте изпитвали страх, но въпреки това мечтата ви преследва, сложете край на колебанията

Да се осмелиш за скок с бънджи, означава да съжаляваш цял живот, че не си го направил по-рано. В това са убедени инструкторите, които се занимават с екстремни спортове, не само от личния си опит, но и от споделените емоции на своите клиенти.

Каквито и колебания да сте имали по темата, сега е моментът да забравите за тях и да се отправите към подходящата локация в България. Все пак лятото ни предлага неограничени възможности за забавление, което е знак да не изпускаме нито един ценен миг.

Кои са местата за скокове

Като цяло у нас има няколко ключови позиции за скок с бънджи. Това са Аспарухов мост във Варна, Клисура, пещерата Проходна, Буново.
Най-високата точка, 70 метра, са виадуктите до град Клисура, към която се отправят обикновено най-смелите любители на този вид преживявания.

Можем да разгледаме и всяка от останалите, за да разберем с какво привличат посетителите, желаещи да полетят в небето редом с птиците, докато се наслаждават на красивата природа.

Проходна пещера „Божиите очи“

Пещерата се локализира на 2 км от село Карлуково и е от малкото пещери, в която има условия за бънджи скокове. Освен ударна доза адреналин, за вас са гарантирани спиращи дъха гледки. Може да съчетаете приключението с посещение на самата пещера, което ще удвои усещанията и възторга от величието на природните феномени.

Село Буново

Населеното място е разположено в Златишко-Пирдопската котловина, заобиколено е от Стара планина и Средна гора. Неповторимата обстановка, живописните панорами и високият адреналин – това е всичко, което ви трябва, като може да се подкрепите и с вкусен местен обяд в селото.

Аспарухов мост

Варненци добре познават средата на моста, където всеки ден през топлите месеци от годината, а и не само, се извива опашка от желаещи да скочат отвисоко.

Тук започна и историята на бънджи скоковете в България, когато през 1989 г. е изпълнен първият скок. Екшън полетите са над канала, свързващ Варненското езеро с Черно море, което осигурява опция и за частично потапяне във водата.

Скоковете с бънджи – моста или от балон, са едно достъпно занимание, наситено с висока доза силни емоции, които ще оставят трайна следа в съзнанието ви. Още по-хубаво е, че екипът обикновено има вариант и за заснемане с камера на видео с добра резолюция, което вече е гаранция, че споменът ще се пази дълго в домашната колекция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!