Аржентина си върна на Германия за финала на Световното (видео)

Ивайло Анев 04 септември 2014 в 07:26 4379 2

Аржентина победи Германия в контрола с 4:2.

Футболистите на Аржентина донякъде взеха сладък реванш срещу Германия за загубения финал на Световното първенство преди по-малко от два месеца. "Гаучосите" победиха кошмара си от Бразилия, този път на негов терен, но в контрола, пък макар и с 4:2.

Носителите на сребърните медали поведоха с четири чисти гола до 50-ата минута на мача в Дюселдорф, като основният принос за тях бе на летящия днес Анхел ди Мария.

Новото попълнение на "Манчестър юнайтед" имаше участие в първите три попадение и сам реализира четвъртото. Андре Шюрле и Марио Гьотце оформиха крайния резултат за Бундестима, който показа новите си екипи с четири звезди, отговарящи на четирите световни титли.

Първата опасност бе пред вратата на гостите. Марио Гомес остана сам срещу Ромеро, но ударът му беше спасен от аржентинския страж.

Но Аржентина беше решена да вземе реванша за поражението на финала на Мондиал 2014 и още в 20-ата минута поведе. Ди Мария много технично, с външната част на крака прати топката към Агуеро. Нападателят на Манчестър Сити бе останал непокрит в наказателното поле и отблизо разстреля Нойер.

Втората част започна ударно за тима на Тата Мартино - два гола в рамките на четири минути. В 47-ата Анхел Ди Мария достави трета асистенция. Футболистът с №7 центрира от свободен удар към далечната греда, къдеро Федерико Фернандес засече топката с глава за 3:0.

Три минути по-късно Ди Мария увенча прекрасното си представяне с гол. След бърза комбинация по дясното крило, Ди Мария бе изведен в наказателното поле на Германия и с брилянтно докосване прехвърли Вайденфелер, появил се след почивката.

След четвъртия гол на Аржентина, Бундестима заигра по-добре и намали на 1:4 само две минути по-късно. След центриране от корнер, Андре Шурле стреля право в Ромеро, никой не успя да изчисти рикоширалата топка и Шурле необезпокояван не сбърка при добавката.

В 78-ата минута автогол на Демикелис оформи крайното 4:2. След продължителна атака на германците, последва удар на Марио Гьотце, който рикошира в тялото на Демикелис и топката се оплете в мрежата на Ромеро.

Аржентина прекъсна серия от 18 поредни мача без поражение за националния отбор на Германия.

Бундестима ще започне евроквалификациите на 7 септември с домакинство срещу Шотландия, докато следващият мач за Аржентина е контрола срещу Бразилия на 11 октовмри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!