В „Марица-изток“ започват предупредителна стачка

ОFFNews 09 януари 2012 в 16:19 1833 0

мини
мини "Марица-изток", снимка:БГНЕС

Миньорите от рудниците "Трояново 1", "Трояново-север", "Трояново 3" и работници и служители от централното управление на мини "Марица-изток" започват предупредителна стачка от утре. Това съобщиха от КНСБ и "Подкрепа".

Протестът ще е едночасов. Миньорите и служителите ще бъдат на работните си места, но няма да извършват дейност между 8.00 ч. и 9.00 ч. "Протестните действия ще се проведат поради категоричния отказ от страна на работодателя да спази сключеното на 12.07.2011 г.", пише в съобщението. Спорът между синдикати и управата на дружеството продължава вече почти месец. Като до момента  няма постигано съгласие. „

Синдикатите настояват работодателят да изпълни подписано на 12 юли 2011 г. споразумение, което регламентира относителния дял на разходите за работни заплати спрямо приходите на дружеството. Според тях изпълнителният директор инж. Евгени Стойков е оттеглил подписа си от него въпреки очакваните приходи на дружеството от 500 млн. лв. Така миньорите не са получили обещания бонус в края 2011 г.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews