Румен Петков: Георгиева управлява спорта неграмотно, от 6 месеца само се учи

Елица Мартинова 04 ноември 2013 в 08:57 4881 4

Румен Петков Снимка: БГНЕС
Румен Петков Снимка: БГНЕС

 

Кадровият избор на правителството го превърна в учебна площадка. Това заяви пред „Нова телевизия“ бившият вътрешен министър Румен Петков.

Петков за пореден път критикува ръководството на левицата.

„В БСП се забелязват две тенденции. От една страна БСП показва отговорност при взимането на решения, желание за яснота на генезиса на едно решение и неговите последствия. От друга страна – да няма такава яснота“, каза Петков.

Запитан кой има интерес да няма яснота в решенията на партията, бившият вътрешен министър бе категоричен, че това е политика на ръководството.

По думите на Петков правителството е взело група решения, за които трябва да се потърси отговорност. Бившият вътрешен министър осъди избора за министър на културата и министър на спорта.

Особено критичен Петков бе към министъра на спорта Мариана Георгиева. Той даде за пример писмо от петък, в което Георгиева е поискала от всички спортни федерации да й представят отчет веднага след уикенда.

„Би трябвало жената да не показва неграмотност относно администрацията и управлението на спорта в такива големи мащаби. Всяка една федерация на всяко тримесечие прави отчет и го внася в министерството. Т. е. министърът иска нещо, което е натрупано в Министерството и тя просто трябва да му направи анализ“, каза Петков.

Той се възмути, че първите 6 месеца от управлението министърката само се учела, а правителството създавало впечатление за „учебна площадка“.

Близката до Лютви Местан Георгиева пое поста след дълги години, прекарани в администрацията на образователното министерство. От този период името ù се свързва със скандали по незаконен прием на чужденци в български университети. 

Сагата „Хохегер“

„По начало не мисля, че от това сме имали нужда някога – някой да лобира и да чисти името на България“, уточни социалистът.

Бившият вътрешен министър коментира случая „Хохегер“ с абсолютна увереност, че експремиерът Станишев е прегрешил.

По думите на Петков, когато човек е на толкова отговорен държавен пост, трябва да направи избор между държавната си служба и частния си бизнес.

„В случая обаче става въпрос за морал“, каза Петков и коментира, че в случая Станишев не е проявил морал.

Студентските протести

„Никой няма право да възпрепятства протестите, те са естествена форма в едно демократично общество, но когато протестите излизат извън рамката, с определени действия се възпрепятства рамково заложени неща и възпрепятстват нормалния живот и работа на огромната част, това е неприемливо“, категоричен бе Румен Петков.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови