Никола Минчев и Христо Петров вече са евродепутати в ''Обнови Европа'' в ЕП

OFFNews 26 юни 2024 в 11:50 1528 0

Лого на Продължаваме промяната - Демократична България

Снимка БГНЕС/Филип Станчев

Транспарант на Продължаваме промяната - Демократична България

Днес евродепутатите от "Продължаваме Промяната" Никола Минчев и Христо Петров са приети за пълноправни членове на парламентарната група "Обнови Европа" (RENEW) в европейския парламент, съобщиха от ПП.

От партията посочват, че така застават в едно либерално семейство с Марк Рюте (премиер на Нидерландия, а от 1 октомври - генерален секретар на НАТО - б.р.), Еманюел Макрон (президент на Франция) и Кая Калас (премиер на Естония).

"Ние с Христо Петров ставаме част от това уважавано европейско семейство", заяви Никола Минчев, като допълни, че двамата са дали подкрепата си за избора на председателя на парламентарната група - Валери Айер.

Членството на евродепутатите на ПП в "Обнови Европа" е независимо от АЛДЕ - Алиансът на либералите и демократите за Европа е партията, а "Обнови Европа" е парламентарната група в ЕП, която включва АЛДЕ.

Никола Минчев и Христо Петров стават членове на "Обнови Европа" като самостоятелни депутати, по същия начин в политическото семейство членуват и депутатите на френския президент Еманюел Макрон.

От ПП съобщават още, че партията ще има собствена делегация в "Обнови Европа".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво ще стане на Евро 2024