Румен Петков: Хора на ГЕРБ бяха уютно назначени в МРРБ

11 октомври 2013 в 09:14 3983 10

Румен Петков. Снимка: bTV
Румен Петков. Снимка: bTV

Служители в министерства, които са назначавани от ГЕРБ, се уволняват, но след това се преназначават на нови и добри постове в Регионалното министерство.

Това заяви бившият депутат от БСП Румен Петков в интервю за bTV.

Той обясни, че за министър Десислава Терзиева била предложена като номинация на БСП. "Кой взе решението това да бъде регионалният министър, защото от друго министерство изхвърлиха една поредица кадри от ГЕРБ, които обаче уютно бяха назначени за главни секретари, за шефове на кабинети и т.н. в МРРБ", коментира Петков.

Той обясни, че на практика, БСП не били представени в министерството.

"В БСП има поредица от назначения и поредица от уволнения, зад които не стои нищо професионално. Националният съвет на партията не дава отговори на тези въпроси. Предприемат се действия встрани от партията, които се вземат от незнаен кръг. Имаме скандални решения за уволнения", каза Петков.

Той заяви, че икономически интереси, които са встрани от интересите на държавата и обществото, не могат да бъдат интереси на която и да е партия.

„Ние имаме скандални решения на уволнения. Привикват се отделни функционери, за да се кадрува вътре в БСП. Такива действия, когато зад тях не стои ясна мотивация, зад тях няма професионална мотивация, будят много сериозни притеснения и основателни съмнения. Например цялостната кадрова политика в регионалното министерство. Аз специално в министъра на регионалното развитие не виждам кой знае какъв експертен потенциал. Имаме поредица назначения, зад които не стои абсолютно нищо професионално. БСП иска чистота във взимането на такива кадрови решения”, допълни Румен Петков.

Като пример за скандални кадрови промени той даде смяната на шефа на ВиК-дружеството в Стара Загора, който бил уволнен от организационния секретар на БСП Красимир Янков. Янков бил и човекът, който направил "партиен преврат" в Стара Загора. "Аз си позволявам да кажа това име, което буди много въпросителни с действията си на територията на Бургас, на Стара Загора, на Варна. Не случайно има решения на цели областни партийни съвети, че не копнеят, меко казано, той да работи на тяхна територия. Но когато, пак казвам, се предприемат такива стъпки и действия, зад които няма ясна мотивация и те очевидно без председателя няма как да стават, тогава се задават много въпроси", каза Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!