Орлин Гигов писал на майка си, че убил Силвия бързо и безболезнено

Задържаният поиска да бъде пуснат под домашен арест или срещу подписка

Рени Петрова 26 юни 2024 в 15:44 4526 4

Орлин Гигов

Снимка БГНЕС/Архив

Серийният насилник Орлин Гигов

Смразяващи подробности за убийството на украинката Силвия Киркова станаха ясни от протокола на Софийския градски съд за определяне на мярка "задържане под стража" спрямо бившия шофьор на МВР-болница Орлин Гигов, за когото OFFNews неведнъж писа. 

От определението на СГС става ясно, че в деня на убийството, 21 юни, Гигов се е обадил на тел. 112, за да съобщи за него, като е чакал полицаите пред кооперацията в ж.к. "Красно село". Според показанията на двамата полицаи, пристигнали на място, преди да отвори вратата на жилището - собственост на майка му, Гигов казал на униформените, че вътре "има гола жена, която е починала и на пода лежи нейният труп". 

Гигов говорел несвързано и бил във видимо нетрезво състояние. 

Освен това след убийството мъжът изпратил съобщение на майка си, че е убил Силвия "бързо и рязко, приспал я завинаги и не я е боляло много".

От протокола на заседанието става ясно, че са разпитани петима души - жена, работеща в магазин, от който Гигов си е купил два пъти водка от по 500 мл в интервал от два часа, майката на насилника и двамата полицаи, пристигнали на място, и още едно лице. 

По време на разпита майката на Гигов разказала за връзката на сина ѝ със Силвия, която била "дългогодишна". По думите ѝ двамата често стигали до саморазправа именно под въздействието на алкохол. Тя разказала, че синът ѝ няма постоянен адрес и че често със Силвия спели на пейки в градинки. 

Става ясно още, че са подавани сигнали за побои между двамата - в София и село Ковачевци, от съседи на Гигов или наемодатели на жилища, които той е наемал, за да живее със Силвия. 

Освен това са били образувани досъдебни производства за домашно насилие над Силвия, но в повечето случаи са били прекратявани от държавното обвинение, а в някои случаи - е постановяван отказ за образуване на производство след проверка. 

От протокола е видно, че Гигов е поискал да бъде пуснат под домашен арест или срещу подписка. 

Извършена е аутопсия на Силвия, която е установила вътрешен кръвоизлив, закрита черепно-мозъчна травма, множество кръвонасядания на различни места.

В неделя стана известно, че бившият шофьор в МВР болница Орлин Гигов, за когото OFFNews писа многократно заради серията му от побои над различни жени в София в условията на домашно насилие, е убил поредната жена, с която живеел.

В началото на 2023 г. съобщихме за побой над украинка, която бе изхвърлена гола и боса от дома на Гигов.

Впоследствие разговаряхме с още жени, които са били жертви на мъжа. Срещу него са подадени общо 10 сигнала за три години - от 2020 г. до 2023 г. Колко са вече сигналите - не е ясно. 

Разследване на OFFNews показа и какви са били методите на Орлин Гигов - "Спокойно, знам как да бия, така че да не личи. Ще те вкарам в гипсово корито и ще те лежа. С този нож ще те разфасовам", казвал той на жертвите си, докато ги пребива.

Въпреки множеството арести, обвинения, жертви и нападения Гигов не беше осъден ефективно по нито едно дело. По едно от производствата за домашно насилие мъжът получи условна присъда, която впоследствие бе отменена.

    Рени Петрова

    Рени Петрова завършва специалност "Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през 2019 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    400

    4

    Gunteer

    26.06 2024 в 23:21

    Няма място за ирония тук, разпасани коментиращи, а само за тежки присъди за този отвратителен боклук, напълно непотребен на когото и да е.

    60

    3

    Far Rider

    26.06 2024 в 18:23

    Юначен българин! Най-велик на 3 ракии!

    210

    2

    Telluris Malus

    26.06 2024 в 16:34

    И в рф можеш да биеш жена си. Не било престъпление, а традиция.

    1010

    1

    Диоген

    26.06 2024 в 16:09

    "традиционен" бг изрод