Тошко Йорданов: Отново се опитват да преместят сградата на НС в Партийния дом

Кристина Минчева 19 юли 2023 в 14:32 1665 0

Тошко Йорданов

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Тошко Йорданов "Има такъв народ"

Oново се обмисля сградата на парламента да бъде преместена в Партийния дом, обяви депутатът от ИТН Тошко Йорданов. Предложението идвало от администрацията и преместването щяло да бъде около Нова година, а можело и по-рано, каза председателят на ПГ на партията на Слави Трифонов

„Опитват се отново да изместят сградата на парламента в сградата на Партийния дом, в същото време харчат луди пари от парите на хората. В момента се опитвам да спра две големи щуротии“, каза той, като обясни, че по време на председателските съвети се случват неща, които остават „встрани от хората“.

Йорданов е в комисията по бюджет, където има подкомисия за бюджет на НС. Той заяви, че „двете огромни щуротии“ били свързани с ремонт на Партийния дом, където ГЕРБ искали да изместят НС.

„До момента за залата там са дадени 40 млн. лева. Едното отвратително предложение е на фирмите, които са отремонтирали сградата, да бъдат индексирани със задна дата 4,5 млн. лева. Излизат с номера, че има наредба на Министерския съвет, която обаче е препоръчителна, а не задължителна”, каза Йорданов.

Другият проект, който според него е задвижен от администрацията, е за озвучителна система, два огромни екрана и видеокамери, за да може всеки депутат да говори от място, за което са отделени 2 млн. и половина.

Христо Иванов от „Демократична България“ също коментира ремонта на НС.

„Известно ми е от предишното НС, че тази сграда има нужда от ремонт и докато това се случи, заседанията ще се провеждат в Партийния дом. Доколкото знам, това не е окончателно преместване, но ако са взети други решения на председателски съвет, аз не мога да коментирам“, каза Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!