Татяна Дончева: АЕЦ Белене в понеделник е гьол, в сряда - не

ГЕРБ се държат безобразно с президента, посещението му в Москва не е пробив, смята лидерът на Д21

OFFNews 26 май 2018 в 11:23 8605 0

Съдбата на АЕЦ"Белене" или на газопровод през България няма да се решат с посещения на президента или премиера в Москва. 

Посещението на Румен Радев не е никакъв пробив, а е рутинно, то няма дълбок смисъл. Борисов пък отива там, за да не се обидят руснаците, защото и те са част от факторите, които го държат на власт. 

Това коментира Татяна Дончева, лидер на "Движение 21" по БНТ. Няма никакъв синхрон между програмите на президента и премиера. Тази липса е резултата от отношенията между двамата, основно по вина на премиера. ГЕРБ се държат безобразно с президента, каза още Дончева. По думите й гербаджиите не признават друг освен Борисов. Не може да се изживяваш като "Краля Слънце", това е липса на прилично отношение, добави Дончева. 

Президентът Радев трябва да има някаква външнополитически отношения, насреща няма хора, с които да ги съгласува. Като има такива отношения, няма да взима министри със себе си, това е повече от ясно, допълни тя. 

Според нея премиерът трябва да обясни за какво отива в Русия и какво иска да направи с АЕЦ"Белене", който "в понеделник е гьол, в сряда - обратното". Никой не може да си позволи по високите нива да говори пет за четири, допълни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!