Светослав Малинов: България е болка на Путин, но АЕЦ Белене няма да има

OFFNews 05 октомври 2018 в 08:39 3153 0

Снимка бТВ

Референдумът в Македония можеше да сложи един прекрасен край на цялата тази драма, която трае 20 години с името и веднага да даде начало на интеграционния процес – буквално членство в НАТО и ЕС.

Това каза евродепутатът Светослав Малинов по bTV. 

По думите му нещата в западната ни съседка не само че не са приключили, а тепърва започват. Според него от опозицията - ВМРО-ДПМНЕ, се страхуват от предсрочни избори, защото въпреки че прагът от 50% за референдума не бе преминат, избирателите, гласували с „да” на допитването за новото име на Македония, осигуряват огромно мнозинство на управляващата коалиция.

Евродепутатът коментира и изявлението на руския президент Владимир Путин, който посочи България като лош пример в реализирането на енергийни проекти, заради проекта „Южен поток”.

Според Малинов България е „болка” на руския държавен глава, заради трите ключови проекта от „Големия шлем” – „Бургас – Александруполис”, „Южен поток” и АЕЦ „Белене”, по които досега няма успешно развитие.

„Ако Путин иска да намекне, че поне АЕЦ „Белене” да стане, за да защитим интересите си, наистина е сбъркал адреса, независимо, че в момента един от адресатите – ГЕРБ, нещо поддаде, няма да има АЕЦ „Белене”, няма да го бъде", заяви Малинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови