С процедурни хватки БСП защити комунистическия режим

OFFNews Последна промяна на 02 юли 2014 в 12:38 9605 23

Пленарна зала

Мнимо надлъгване се разигра днес в пленарната зала на Народното събрание.

По правилник днес е т.нар. "ден на опозицията", в който дневният ред се определя от партиите в парламента, които не са мандатоносители. Времето за законодателна дейност на парламента е скъсено заради въведения от левицата блиц контрол на кабинета, който започва в 12.30 ч. всяка първа сряда на месеца.

От ГЕРБ вкараха в програмата точката за промени в Наказателния кодекс, които отменят давността на престъпленията, извършени през комунистическия режим.

Промените касаят престъпленията, "извършени по политически причини от лица, свързани с комунистическия режим след 9 септември 1944 г., включително и тези, свързани с т. нар. "възродителен процес". Текстовете на ГЕРБ предлагат давността за тези престъпления (убийство, телесни повреди, противозаконно лишаване от свобода") да отпадне.

Миналия петък законопроектът влезе в дневния ред на парламента чрез подкрепата на ДПС, откъдето предложиха в текстовете да се добави и точката за "възродителния процес".

За да провалят приемането на тези изменения, социалистите решиха да осуетят петъчното заседание, като поискаха поименна проверка на кворума, която установи, че в залата няма достатъчно народни представители.

Днес левицата прибегна до други процедурни хватки, за да не се стигне до разглеждането на измененията в Наказателния кодекс. За разлика от друг път, днес депутатите на "Коалиция за България" бяха особено активни в предложенията си за дневния ред. Те имаха общо 13 предложения - всяко от което трябваше да бъде мотивирано, гласувано, а често - и прегласувано. Червеният депутат Александър Паунов два пъти поиска прегласуване на различни точки с мотива, че не е успял да се включи във вота. От ГЕРБ обаче извадиха справки от гласуванията, които показват, че Паунов е гласувал. На свой ред червеният депутат реши да отвърне на атаките, като произнесе поучителна реч, в която посочи, че в ръководството на ГЕРБ всички са комунисти:

"Най-големият лъжец е Бойко Борисов дядо му убит от комунистите. Ако дядо ти е убит от комунистите, никога няма да влезеш в БКП и органите на МВР. Бойко Борисов и ПГ ГЕРБ вкарват в дневния ред промени в Наказателния кодекс за комунистическия режим. А първият ред са комунисти. Бойко Борисов - комунист - дете на партията, Цецка Цачева - комунист, Велчев - комунист, само че изключен, защото няма качества на комунист. Уважаемата министърка (Лиляна Павлова - бел. ред.)- внучка на комунисти, внучка на партизанин от партизански отряд "Чавдар".

И ето една истинска история в арменския парламент влизат хора с маски и автомати и казват: "Да напуснат всички комунистите!" И започват да стрелят на месо. Ако това се случи в българския парламент, аз от вас няма да мога да изляза от тази зала, всички ще се хвърлите към вратите."

Подготовката на седмичния дневен ред изяде цялото законодателно време и макар че днес бе един от редките дни, в които 42-рото Народно събрание успя да събере кворум от първия път, в крайна сметка парламентът не свърши нищо.

Депутатът на ГЕРБ Десислава Атанасова поиска блиц контролър да бъде отложен, докато промените в Наказателния кодекс не бъдат приети окончателно. За да осуети намеренията на опозицията, зам.-председателят на ПГ "Коалиция за България" Филип Попов поиска поименна проверка, след което левицата напусна залата. 

Проверката на кворума установи, че в пленарната зала няма достатъчно депутати и заседанието бе закрито, а блиц контролът - отменен. Единстовеното нещо, което парламентът свърши през днешния си работен ден, бе да гласува заглавието на законопроекта за Наказателен кодекс.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.07 2014 в 20:19

Всъщност "комунизъм" и "комунисти" са понятия, краднати нагло от анархистите. Все едно вземаш чуждата шапка и дрехи и се представяш за дизайнера.
Добре е да прочетете,обаче, какво казва Бакунин за Маркс и какво предрича за обществото, създадено по неговите постулати.

02.07 2014 в 22:41

"Комунизъм (от латински: commùnis, „общ“, „обществен“) е социално и политическо движение, поставящо си за цел създаването на безкласово общество, основано на общата собственост на средствата за производство, свободен достъп до предметите за потребление и премахване на наемния труд."
Ванко, хубаво е да четеш всичко, не само което ти изнася.
Спиров, прав си за всичко, но не намирам причина да обиждам комунистите, като причислявам Орешарски към тях.

02.07 2014 в 19:32

Много е прав san Diablo:

"Герб е уродливото дете на комунистическо-мутренско-милиционерската номенклатура!

Продажни, долни, крадливи, злобни гадини." Това са Първа Частна Банкянска, еднолична собственост на кандидата за пожизнен диктатор Бочко.

02.07 2014 в 18:31

Вечеря за гупаци - сюжет: комунисти и комунисти разиграват театър за пред раята

02.07 2014 в 17:27

sled kato prostacite ot sbirshtinata na boko kratunia uslujlivo osiguriha kvorum na komunistite i na fesovete.
ENJOY !

02.07 2014 в 17:25

45 години семейството ми беше дамгосано,заради дядо ми,съден от Тричленката на"Народния съд".Затвор,конфискация,баща ми не се допуска до следване,такива ми ти неща.Но това е частното.Общото започва от атентата в"Света Неделя",преминава през националното предателство на Георги Димитров и В.Коларов по"македонския въпрос",през "присъдите"на Народния съд,през Колективизацията,през лагерите,през "16-тата Республика"и още,и още...много неща."Некои"отговорни другаре,от същата БКП,техни чеда,ченгета,генерали и пр.екстри,програмираха,сътвориха и въдвориха сегашният модел на"Преход"-от социдилия към всеобща разруха,бедност,мизерия и лумпенизация,на фона на невиждано богатство,придобито по съмнителен,меко казано,начин.Какво призна,къде изживя,приемницата БСП,КАТАРЗИС,ЗА ВСИЧКО СТОРЕНО????Зиро.Да не говорим,за създаването,легализирането на партията ДПС/достойна наследница на терористите-бомбаджии от гарите и вагоните за майки с деца/.И на целият този фон,един син на градски партиен секретар,самият той,комсомолски такъв,да ми е Президент....или неполитизиран член на БКП,заклел се във вечна вярност към КПСС и БКП,милицонер,син на такъв,с майка,партиен секретар,да ми говори за дясно или че дядо му "бил убит"....нещо ама мноооого не ми се връзва.Тези приказки да минават пред поколенията,родени след 1989г.

02.07 2014 в 17:19

Аз само да допълня , че Маркс е писал по поръчка на Родшилд , и че комунизма е отроче на същите хора изградили капитализма . Идеята е голяма част от масите да е идеологично разделена между две системи , които в основите си са антихуманни ..

02.07 2014 в 17:00

Ей, тез маскари от БСП-ДПС, докато напуснат властта, колко ли поразии ще направят?...Още заеми дали ще успеят да усвоят(в собствените си сметки)?...

02.07 2014 в 16:48

#13 ясминка
Българските комунисти никога не са вярвали в идеалите на комунизма, те винаги са били просто необразовани, мързеливи лъжци, които са пробутвали идеалите на лековерния пролетариат, за да заграбят властта.

Както го описах, смятай кои са днес комунистите - кажи речи всички в парламента.

02.07 2014 в 14:59

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

Четем следното:
"Според някои изследователи, комунистическите режими
са причинили смъртта на около 90 милиона души."

Като вземем впредвид този факт и в България може да се посочат доста комунисти, пряко и косвено отговорни за унищожаването на стотици хиляди хора!!!